Terug naar overzicht

De Bewust Veilig Dag – Zo doet vandersnoek dat!

Deel dit nieuwsbericht:

Bewust veilig dag bij vandersnoek

Vandersnoek staat bekend om zijn toewijding aan veiligheid op de bouwplaats. Voor ons is de Bewust Veilig Dag meer dan een datum op de kalender; het is een kans om onze inzet voor veiligheid te benadrukken. Tijdens deze dag lichten we onze veiligheidsprotocollen toe en moedigen we bewustwording rondom veiligheid aan. Het is een dag waarop we het belang van samenwerking voor veiligheid benadrukken, zoals de Bewust Veilig Dag slogan luidt: “Veiligheid versterkt door samen te werken.”

Wat houdt Bewust Veilig Dag precies in

De Bewust Veilig Dag is een jaarlijks terugkerend evenement dat draait om bewustwording van veiligheid op de werkvloer. Het doel is om het aantal ongevallen op de werkvloer te verminderen en de veiligheidscultuur binnen organisaties te versterken. Bij vandersnoek gebruiken we deze dag om onze medewerkers te informeren, bewustzijn te vergroten en samen te werken aan een veiligere werkomgeving.

Belang van Bewust Veilig Dag voor de Industrie

Een veilige werkomgeving is van vitaal belang in de bouwsector. De Bewust Veilig Dag draagt bij aan het vergroten van het veiligheidsbewustzijn bij zowel werknemers als werkgevers. Hoe bewuster iedereen is van de risico’s, hoe veiliger de werkomgeving wordt. Bij vandersnoek erkennen we het belang van deze dag en streven we ernaar om veiligheid continu te verbeteren.

 

Collage voor de Bewust Veilig Dag 2024

 

Veiligheid bij vandersnoek: onze top 5 do’s & don’ts

Als het gaat om veiligheid op de bouwplaats, zijn er enkele essentiële do’s & don’ts die we bij Vandersnoek hanteren om een veilige werkomgeving te waarborgen.

 

De do’s:

1. Draag altijd de voorgeschreven veiligheidsuitrusting

Bij vandersnoek stellen we veiligheid voorop. Het dragen van de juiste veiligheidsuitrusting is essentieel om letsel te voorkomen.

2. Communiceer duidelijk met collega’s over mogelijke gevaren

Effectieve communicatie is cruciaal op de bouwplaats. We moedigen onze medewerkers aan om openlijk te praten over mogelijke gevaren en risico’s.

3. Controleer regelmatig het materiaal en de apparatuur op gebreken

Regelmatige inspectie van materiaal en apparatuur helpt bij het voorkomen van ongevallen door defecte of beschadigde items.

4. Houd de werkplek schoon en opgeruimd

Een opgeruimde werkplek vermindert het risico op struikelen en andere ongelukken. Bij vandersnoek zorgen we voor een georganiseerde werkomgeving.

5. Neem regelmatig pauzes en vermijd overmatige vermoeidheid

Pauzes nemen is essentieel voor het behouden van alertheid en het voorkomen van ongelukken als gevolg van vermoeidheid.

 

De don’t’s:

1. Vermijd het negeren van veiligheidsvoorschriften

Het negeren van veiligheidsvoorschriften kan leiden tot ernstige ongevallen. Bij vandersnoek handhaven we strikte naleving van alle veiligheidsprotocollen.

2. Laat geen gereedschap of materiaal rondslingeren op de werkplek

Losliggend gereedschap of materiaal kan een potentieel gevaar vormen voor werknemers. We zorgen ervoor dat alle apparatuur correct wordt opgeborgen na gebruik.

3. Ga niet onvoorbereid te werk, zorg altijd voor een gedegen plan van aanpak

Een goed doordacht plan van aanpak is essentieel voor een veilige en efficiënte uitvoering van werkzaamheden. Bij vandersnoek besteden we veel aandacht aan planning en voorbereiding.

4. Vermijd het gebruik van beschadigd of defect gereedschap

Het gebruik van beschadigd gereedschap kan leiden tot ongelukken en letsel. Bij vandersnoek controleren we regelmatig al ons gereedschap en vervangen we indien nodig beschadigde items.

5. Ga niet overhaast te werk, neem de tijd om taken veilig uit te voeren

Haastig werken kan leiden tot fouten en ongelukken. We moedigen onze medewerkers aan om altijd de nodige tijd te nemen om taken veilig en nauwkeurig uit te voeren.

 

Veiligheidscultuur en Betrokkenheid

Bij vandersnoek geloven we dat een sterke veiligheidscultuur begint bij betrokkenheid van het hele team. Door onze toewijding aan kwaliteit en service creëren we een omgeving waarin veiligheid altijd voorop staat.

Onze Toewijding aan Kwaliteit en Service

Bij vandersnoek streven we naar de hoogste normen van kwaliteit en service. Deze toewijding vertaalt zich niet alleen naar ons werk, maar ook naar de veiligheid van onze werkomgeving. We investeren in training en ontwikkeling om ervoor te zorgen dat al onze medewerkers zich bewust zijn van de nieuwste veiligheidspraktijken.

Kwaliteitscontrole Procedures

Onze rigoureuze kwaliteitscontroleprocedures zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat elk aspect van ons werk voldoet aan de hoogste normen. Door regelmatige inspecties en evaluaties kunnen we potentiële veiligheidsrisico’s identificeren en aanpakken voordat ze een probleem worden.

 

Duurzaamheid en Milieubewustzijn bij vandersnoek

Duurzaamheid vormt een integraal onderdeel van onze bedrijfscultuur bij vandersnoek. We begrijpen dat het behoud van bestaand vastgoed een duurzamere keuze is dan nieuwbouw. Door de levensduur van gebouwen te verlengen, verminderen we het gebruik van kostbare grondstoffen en dragen we bij aan een meer circulaire economie. Bij vandersnoek streven we ernaar om milieubewuste praktijken te integreren in al onze werkprocessen.

Duurzame Materialen en Methoden

Bij vandersnoek kiezen we bewust voor duurzame materialen en methoden die bijdragen aan een betere toekomst voor ons allemaal. Onze focus ligt op het gebruik van natuurlijke materialen en hulpbronnen, en we werken steeds meer circulair. Door te kiezen voor milieuvriendelijke opties verminderen we onze ecologische voetafdruk en dragen we bij aan een schonere planeet. Verantwoord vastgoedonderhoud is voor ons niet alleen een prioriteit, het is inherent aan wie we zijn.

 

Hoe besteden jullie aandacht aan veilig werken?

We willen niet alleen onze eigen praktijken verbeteren, maar ook leren van anderen in de sector. Daarom nodigen we iedereen uit om met ons mee te doen in de discussie over veilig werken. Morgen, op de dag zelf, krijgen alle collega’s een thermobeker met hun naam erop, waarin de veiligheidsregels van vandersnoek zijn opgenomen. Op LinkedIn en onze website kunnen mensen hun ervaringen delen en tips geven over hoe zij veiligheid op de werkvloer waarborgen. Door samen te werken en kennis te delen, kunnen we als sector collectief groeien en de veiligheid op de bouwplaats verbeteren.

 

Conclusie

Bij vandersnoek staat veiligheid altijd voorop. Door onze toewijding aan kwaliteit, service en duurzaamheid streven we ernaar om een veilige werkomgeving te creëren voor onze medewerkers en klanten. Met de Bewust Veilig Dag en onze focus op de belangrijkste do’s & don’ts van veilig werken, blijven we ons inzetten voor een veilige en gezonde bouwcultuur. We nodigen iedereen uit om deel te nemen aan het gesprek over veiligheid en samen te werken aan een betere toekomst voor de gehele sector. Bij vandersnoek zijn we trots op ons werk en streven we ernaar om altijd voorop te lopen op het gebied van veiligheid en duurzaamheid.