Verduurzaming

Wij helpen u uw klimaatdoelstellingen te halen. Van het plaatsen van ventilatiesystemen tot het vervangen van kozijnen, natuurvriendelijk isoleren of een combinatie daarvan: bij ons is uw project in goede handen.

Planvorming

In de voorbereiding brengen wij samen met u op basis van de bestaande labels (NTA8800) in kaart wat de meest efficiënte en effectieve verduurzamingsmogelijkheden zijn. In die analyses houden we rekening met wat voor invloed maatregelen hebben op het label, maar ook op het wooncomfort en de energiekosten voor bewoners. En natuurlijk met uw duurzaamheidsambities.

De diverse scenario’s presenteren wij in een helder overzicht, zodat u eenvoudig ziet welke keuzes welke gevolgen hebben. Wij richten standaard een proefwoning in en voeren een draagvlakmeting uit onder bewoners. Waar nodig kunnen onze bewonersbegeleiders u veel werk uit handen nemen om die op 70% te krijgen.

Uitvoering

Een kwalitatief hoogwaardige en veilige uitvoering van de werkzaamheden, volgens de afspraken en de planning, vinden wij vanzelfsprekend. Maar waar wij echt het verschil in maken, is in onze communicatie met bewoners. We nemen hen a tot z mee, met een uitgebreid informatieboekje vooraf en nieuwsbrieven, maar ook in het persoonlijk contact en via een eigen online woningdossier.

Elk huishouden krijgt zo’n dossier. Daarin is alle informatie en communicatie terug te vinden, kunnen afspraken gemaakt worden en verzoeken ingediend. En tijdens de werkzaamheden beperken we de overlast voor bewoners zo veel mogelijk. Indien gewenst richten we zelfs een rustwoning voor hen in. Alles om te zorgen dat u tevreden huurders heeft.

Nazorg

We werken snel, efficiënt en zorgvuldig. Maar een project is voor ons pas afgerond als we zeker weten dat er geen losse eindjes meer zijn. Daarom blijven we na afloop van de werkzaamheden beschikbaar voor vragen, zowel voor u als bewoners. Ook sturen wij standaard een korte vragenlijst naar bewoners ter evaluatie, zodat wij van hen kunnen leren. Mét een kleine attentie.

Resultaat Gericht Samenwerken

Vandersnoek is sinds 2010 in het trotse bezit van het VGO Keurmerk. Een mooie erkenning dat wij de kunst van Resultaatgerichte samenwerking (RGS) beheersen. In deze samenwerkingsvorm gaat het niet om inspanning, maar om meetbare resultaten. Op die manier bent u verzekerd van een efficiënte uitvoering, grip op uw kosten, een hoge kwaliteit, transparantie en continuïteit. Dat geeft vertrouwen.

Onze samenwerkingen

Projecten met deze dienst

Zuidland, Geervliet, Abbenbroek, Zwartewaal, Heenvliet en Oudenhoorn

Vloer- en dakisolatie

Bewonerstevredenheid: 9.0

OpdrachtgeverDe Zes Kernen

Uitvoering:maart 2023 t/m 2026

De werkzaamheden zijn in maart van dit jaar gestart in Oudenhoorn. Daarna waren de woningen in Heenvliet en Zwartewaal aan de beurt, gevolgd door Abbenbroek. En zo gaan we door tot in 2026 alle kernen klaar zijn. Bewoners krijgen de keuze om deel te nemen aan deze verbeteringen. Gemiddeld doet zo’n 70% van de aangeschreven woningen mee.

Den Haag

Vissershof

OpdrachtgeverHof Wonen

Uitvoering:oktober t/m december 2023

Deze charmante vissershuisjes zijn aangewezen als monument. Dat vraagt altijd wat extra aandacht. Zo moet je bij houtreparaties en -vervanging dezelfde houtsoort terugbrengen, en altijd rekening houden met de kleuren die van oudsher zijn gebruikt.

Leiderdorp

Jan de Hartogplein

Bewonerstevredenheid: 8.8

OpdrachtgeverRijnhart Wonen

Uitvoering:december 2021 t/m april 2022

Het complex met 80 woningen aan het Jan de Hartogplein in Leiderdorp hebben we flink onder handen genomen. Niet alleen hebben we de ramen, panelen en deuren geschilderd, met alles wat daarmee samenhangt aan reiniging en sanering, maar we voerden ook verduurzamingsmaatregelen uit.

Den Haag

Breezandstraat

OpdrachtgeverStaedion

Uitvoering:Van oktober 2021 tot augustus 2022

In dit complex troffen wij slechte spouwankers aan in de spouwmuren, waardoor de constructie onveilig dreigde te worden. Maar we konden de spouwankers niet zomaar vervangen, want de gevels bevatten asbest. Een veel voorkomend probleem in Nederland dat we in de Breezandstraat hebben verholpen met onze revolutionaire nieuwe vinding: RENO-schuim.