Ruim 150 jaar kwaliteit in onderhoud

Als bedrijf zijn wij geworteld in de historie en tegelijkertijd sterk gericht op de toekomst. Dat laatste is altijd zo geweest. Want als je niet vooruitkijkt en meebeweegt met ontwikkelingen, houd je het nooit zo lang vol. De geschiedenis van vandersnoek in vogelvlucht.

1868

Eerste stappen

Hendrik Slingerland opent in Aarlanderveen, dat nu onderdeel is van Alphen aan den Rijn, zijn eigen ‘schilders- en behangerszaak’. Daarmee legt hij de grondsteen van het huidige vandersnoek. Als eerste en enige schilder van het dorp levert hij vakwerk, en hij krijgt al snel versterking van Johannes (Jan) van Harte. Samen brengen ze het bedrijf tot bloei.

1933

Een nieuwe naam

Omdat Jan zelf geen kinderen heeft, verkoopt hij de winkel en de werkplaats naar goed gebruik aan zijn oudste knecht: Arie van der Snoek. En eveneens naar goed gebruik geeft Arie zijn eigen naam aan de firma. De naam die ook vandaag nog op onze gevel prijkt.

Jaren 50-70

Van Alphen naar Amsterdam en verder

Na de oorlogsjaren, waarin Van der Snoek zo goed en zo kwaad als het ging doorwerkte met 5 à 6 medewerkers, kreeg het bedrijf het druk. Ook opdrachtgevers van buiten de gemeentegrenzen klopten aan, zoals de gemeente Amsterdam voor het schilderen van de verbouwde Vishal.

Jaren 80-90

Groei tegen de stroom in

De economische crisis trof de bouw hard. Veel schildersbedrijven probeerden te overleven door te fuseren. Vandersnoek koos met vooruitziende blik voor een andere strategie: verbreding van de activiteiten. Zo transformeerde het schildersbedrijf naar een ambachtelijk bedrijf met diverse specialiteiten. Volledig uitgerust om totaalonderhoud te bieden.

2000 – 2020

Van schildersbedrijf naar allround vastgoedonderhoud

Vandersnoek ontwikkelde zich van schildersbedrijf tot allround vastgoedonderhoudsbedrijf. Zo worden ook grotere en uitdagende projecten uitgevoerd, voor woningbouwcorporaties en andere klanten. Inclusief energetische maatregelen en werkzaamheden bij bewoners in huis – waarbij vandersnoek uitblinkt in de manier waarop de bewoners betrokken worden. Bewoners worden altijd om een evaluatie gevraagd: hun mening telt, en vormt een belangrijke spil in onze doorlopende verbetercyclus.

Anno nu

Innovatie als (groene) motor

Verbreden bleek een gouden keuze, zeker in combinatie met de hoge kwaliteit van wat we doen. Met gestage, gecontroleerde groei tot gevolg. Inmiddels verbeteren we ruim 2000 woningen per jaar, vooral in de Randstad. Daarbij is innovatie altijd een drijvende kracht geweest. Dit is bij ons een continu proces waarmee we inspelen op wat de veranderende markt vraagt.

We volgen ontwikkelingen op de voet en dragen er zelf ook aan bij, met innovatieve producten die we zelf ontwikkelen. Zoals het revolutionaire RENO-isolatieschuim, dat het mogelijk maakt om spouwmuren met asbestplaten veilig te isoleren, zonder (verroeste) spouwankers te vervangen. Lees hier meer.

Klaar voor de toekomst

Als onderhoudsbedrijf staan we midden in de samenleving. Vanuit die positie willen wij ook de komende 150 jaar onze bijdrage blijven leveren. Heel direct aan de instandhouding van het vastgoed van onze klanten, maar ook aan brede maatschappelijke vraagstukken. Bijvoorbeeld op het gebied van energietransitie, klimaatadaptatie en leefbaarheid. Wij zijn er klaar voor.