Zuidland, Geervliet, Abbenbroek, Zwartewaal, Heenvliet en Oudenhoorn

EFG-aanpak complexen De Zes Kernen

Bewonerstevredenheid: 9.0

Opdrachtgever

De Zes Kernen

Type project

Verduurzaming

Projectleider

Martijn Heemskerk

Planvormer

Martijn Heemskerk
400 woningen
maart 2023 t/m 2026

De bewoners beslissen

Een groot deel van de gasrekening (± 75%) wordt bepaald door het verwarmen van woningen. Veel van warmte gaat echter verloren via het dak (30%) en de vloer (16%). Reden voor De Zes Kernen om deze onderdelen aan te pakken en te verbeteren. Dit betekent dat woningen worden voorzien van energetische verbeteringen, waardoor bewoners kunnen blijven genieten van comfortabel wonen, ook in de toekomst.

De werkzaamheden zijn in maart van dit jaar gestart in Oudenhoorn. Daarna waren de woningen in Heenvliet en Zwartewaal aan de beurt, gevolgd door Abbenbroek. En zo gaan we door tot in 2026 alle kernen klaar zijn. Bewoners krijgen de keuze om deel te nemen aan deze verbeteringen. Gemiddeld doet zo’n 70% van de aangeschreven woningen mee.

Extra aandacht voor bewoners is belangrijk in dit project, omdat de werkzaamheden worden uitgevoerd in bewoonde staat. De projectleiders van vandersnoek vastgoedonderhoud zorgen voor een soepele uitvoering van de werkzaamheden. De reacties van de bewoners zijn positief, waarbij met name de heldere afspraken en het vakmanschap worden genoemd.

Ik ben heel tevreden het is prachtig geworden. Het was een super team, hardwerkende mannen vriendelijk en netjes alle tijd voor overleg en voldoende uitleg gekregen

Bewoner Heenvliet