Den Haag

Ockenburghstraat en Melodiestraat

Opdrachtgever

Staedion

Type project

Groot onderhoud, Verduurzaming, Renovatie

Architect

NXT architectuur en bouwkunde

Projectleider

Bastiaan Poddewijn

Planvormer

Canberk Tasbas
36 woningen
Maart 2024 t/m Oktober 2024

De 36 woningen aan de Ockenburghstraat en Melodiestraat zijn na renovatie weer klaar voor de toekomst!

De 36 woningen aan de Ockenburghstraat en de Melodiestraat in Den Haag worden aan de binnen- en buitenkant gerenoveerd. Ze gaan van een gemiddeld label E/G naar een gemiddeld label A. Deze labelsprong wordt gerealiseerd door middel van: het vervangen van alle kozijnen voor nieuwe houten kozijnen met HR++ beglazing, het isoleren van de zolders, het na-isoleren van de gevels en het plaatsen van mechanische ventilatie.

Naast de energetische werkzaamheden worden ook de balkons aan de achterzijde opgeknapt: de hekwerken worden vervangen en vloeren worden hersteld en gecoat. Waar nodig worden in de woningen de badkamers, keukens en toiletten vervangen. Ook alle benodigde brandwerende voorzieningen worden door vandersnoek uitgevoerd.

Vandersnoek heeft de werkzaamheden vanaf de planvormingsfase voorbereidt, uitgewerkt en door middel van het herleidbaarheidsdocument aan Staedion gepresenteerd. De modelwoning is gerealiseerd  en er is voor de werkzaamheden minimaal 70% goedkeuring opgehaald. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en de eerste resultaten zijn zichtbaar. De bewoners die tijdens de werkzaamheden niet in hun woning kunnen verblijven worden tijdelijk opgevangen in een logeerwoning.