Den Haag e.o.

EFG-aanpak complexen Staedion

Opdrachtgever

Staedion

Type project

Verduurzaming

Projectleider

Bastiaan Poddewijn

Planvormer

Marijn Komdeur
2016 woningen
september 2023 t/m april 2025

De ‘warme jas’ van de woningen functioneert weer optimaal

Een groot deel van de gasrekening (± 75%) wordt bepaald door het verwarmen van woningen. Veel van warmte gaat echter verloren via het dak (30%) en de vloer (16%). Reden voor Staedion om deze onderdelen aan te pakken en te verbeteren. Dit betekent dat woningen worden voorzien van energetische verbeteringen, waardoor bewoners kunnen blijven genieten van comfortabel wonen, ook in de toekomst.

Diverse projecten voor Staedion zijn onderdeel van de EFG-aanpak, het uitfaseren van de E, F en G-labels voor 2028 (met uitloop naar 2030).

Inmiddels zijn de plafonds van 117 bergingen aan de Westduinweg en 29 bergingen aan de Willem III straat geïsoleerd, waardoor de ‘warme jas’ van de wooncomplexen weer optimaal functioneert. En de E, F en G-trein rijdt verder (en steeds sneller) naar o.a. de Cannenburglaan e.o., Lisztstraat en Melisstokelaan…

Extra aandacht voor bewoners is belangrijk in dit project. De bewoners worden compleet ontzorgd door o.a. Verhuizingen & Moor, zo zijn de bergingen leeggeruimd, de persoonlijke spullen tijdelijk opgeslagen en zijn alle spullen weer netjes in de bergingen teruggeplaatst. Ook regelt vandersnoek een tijdelijke fietsenstalling voor de bewoners tijdens de uitvoering van de werkzaamheden. En voor de bewoners die graag van de gelegenheid gebruik maakte om spullen op te ruimen, worden afvalcontainers ter beschikking gesteld. Opgeruimd staat netjes!

Als dank voor de medewerking ontvangen alle bewoners een Tony’s Chocolonely en onze bewonersenquête: digitaal met een QR-code óf op papier in te vullen.