Den Haag

Cannenburglaan e.o.

Opdrachtgever

Staedion

Type project

Planmatig onderhoud, Verduurzaming

Projectleider

Bastiaan Poddewijn en Marc van den Bulk

Planvormer

Marijn Komdeur
410 woningen
februari 2024 t/m oktober 2024

De ‘warme jas’ van de woningen functioneert weer optimaal

Een groot deel van de gasrekening (± 75%) wordt bepaald door het verwarmen van woningen. Veel van warmte gaat echter verloren via het dak (30%) en de vloer (16%). Reden voor Staedion om deze onderdelen aan te pakken en te verbeteren. Dit betekent dat woningen worden voorzien van energetische verbeteringen, waardoor bewoners kunnen blijven genieten van comfortabel wonen, ook in de toekomst.

Het project Cannenburglaan is onderdeel van de EFG-aanpak van Staedion, dit betekent het uitfaseren van de E, F en G-labels voor 2028 (met uitloop naar 2030).

Naast de energetische werkzaamheden worden de woningen ook tegelijkertijd planmatig onderhouden: zo worden o.a. de gevels worden gereinigd en gesausd, kozijnen wordt geschilderd en goten worden vervangen.

Extra aandacht voor bewoners is belangrijk in dit project. De bewoners worden compleet ontzorgd door o.a. Verhuizingen & Moor, zo worden de bergingen leeggeruimd, de persoonlijke spullen tijdelijk opgeslagen en worden alle spullen weer netjes in de bergingen teruggeplaatst. Ook regelt vandersnoek een tijdelijke fietsenstalling voor de bewoners tijdens de uitvoering van de werkzaamheden. En voor de bewoners die graag van de gelegenheid gebruik maken om spullen op te ruimen, worden afvalcontainers ter beschikking gesteld. Opgeruimd staat netjes!

Als dank voor de medewerking ontvangen alle bewoners na oplevering een Tony’s Chocolonely en onze bewonersenquête: digitaal met een QR-code óf op papier in te vullen.