staat van uw vastgoed altijd in orde en nooit voor onverwachte kosten komen te staan. Met een

Meerjaren onderhoudsplan

vandersnoek vastgoed onderhoud

vdsnooek-algemeen

Meerjarenonderhoudsplan

Welke onderdelen vallen binnen een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) ?

Elke Vereniging van Eigenaren (VvE) heeft de verplichting om geld te sparen voor toekomstig onderhoud aan het pand. Dit spaarpotje wordt ook wel de reservefonds genoemd.

Het meerjarenonderhoudsplan is van groot belang, omdat op deze manier in kaart kan worden gebracht welke kosten er nodig zijn voor het onderhoud dat in de toekomst uitgevoerd dient te worden.

Vaak zijn het specialisten die dit plan opstellen. Het plan bestaat grofweg uit de volgende onderdelen:

 1. Specialisten maken een inventarisatie van alle onderdelen waar het gebouw uit bestaat.
 2. Een zogeheten conditiemeting wordt uitgevoerd. Inspectie moment.
 3. Analyse van de samenhang van onderhoudsactiviteiten wordt opgesteld
 4. Onderhoudsprognose van meerdere jaren incl. schriftelijke toelichting

Iedere 5 jaar actualisatie meerjarenonderhoudsplan

Appartementencomplexen vanaf het bouwjaar 2006 zijn zelfs verplicht zijn om een meerjarenonderhoudsplan te hebben. Het MJOP moet elke vijf jaar worden geactualiseerd door middel van een inspectie, een conditiemeting en een indexering.

Wanneer we u in uw vastgoedonderhoud gaan ondersteunen streven we naar continuïteit in de relatie en nemen we desgewenst de risico’s voor het onderhoud van u over, waarbij we op basis van uw wensen een onderhoudsplan maken en onze prestaties op papier vastleggen.

We noemen dit, Resultaat Gericht Samenwerken (RGS). Uiteraard maakt het uitvoeren van periodieke controles deel uit van de overeenkomst. Op basis van inspecties stellen we een onderhoudsscenario op en voeren dit ook voor u uit.

Afspraak maken Stel een vraag

 

Onderhoudskosten beperken met meerjaren onderhoudsplan

Onderhoudskosten zijn een belangrijke factor bij de exploitatie van uw vastgoed Het opstellen van een onderhoudsplanning kan helpen om financiële tegenvallers te voorkomen of de kosten te verdelen over meerdere jaren.

Meerjaren onderhoudsplan

Wij werken graag met u samen om een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) op te stellen!

Met het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan wordt het mogelijk uw onderhoudskosten op zowel de lange als korte termijn beter te beheersen. U komt hierdoor nooit voor onverwacht hoge onderhoudskosten te staan en bespaart uiteindelijk veel geld.

Voor beide partijen is het duidelijk wanneer geïnvesteerd dient te worden in bijvoorbeeld betonherstel of het vervangen van een dak.

Een meerjaren onderhoudsplan biedt inzicht in toekomstige werkzaamheden, waardoor het reserveren van een budget in de begroting kan worden opgenomen.

MJOP opstellen op maat

Meerjaren onderhoudsplanning

Op basis van uw wensen maken wij een meerjarenonderhoudsplanning op maat. Daarnaast leggen wij onze prestaties op papier vast. Op basis van inspecties stellen wij een onderhoudsscenario op en voeren dit ook voor u uit. U kunt financiële tegenvallers voorkomen of uitsmeren over meerdere jaren.

De reden voor het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan heeft niet altijd betrekking op het beheersen van de kosten.

Ook overwegingen als het gelijktijdig plannen van reparaties kunnen een rol spelen.

Met het gelijktijdig plannen wordt overlast bij bewoners zoveel mogelijk beperkt. Bovendien speelt duurzaamheid tegenwoordig alsmaar vaker een rol bij het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan.

Neem contact op

 

Voordelen van een Meerjarenonderhoudsplan

Door het opstellen van een meerjarig onderhoudsplan kunnen we de onderhoudskosten op zowel de korte als de lange termijn beter beheersen. Met een goed meerjaren onderhoudsplan kunt u het onderhoudsbeleid op de te verwachten onderhoudskosten afstemmen.

Uw voordelen?

 1. u komt nooit meer voor onverwacht hoge onderhoudskosten te staan
 2. u bespaart uiteindelijk veel geld op onderhoud, doordat het veel beter te managen is.

Zo weten we precies wanneer bijvoorbeeld een dak moet worden vervangen en kunnen we daarvoor van tevoren geld vrijmaken en weten we ook of er geïnvesteerd moet worden in bijvoorbeeld betonherstel.

 

De basis van goed onderhoud is de onderhoudsstrategie

Overigens hoeft de reden voor het opstellen van een meerjaren onderhoudsplan niet alleen gelegen te zijn in het beheersen van de kosten. Zo kunnen ook overwegingen als het gelijktijdig plannen van bepaalde reparaties om overlast bij bewoners te voorkomen een rol spelen.

Daarnaast kunnen doelstellingen als het nemen van maatregelen om het milieu te ontzien (duurzaamheid) meespelen. Graag denken we als uw partner voor resultaatgericht vastgoedonderhoud mee over uw complete onderhoudsstrategie.

Neemt u contact met ons op als u meer wilt weten.

Afspraak maken Stel een vraag

Speerpunten Vandersnoek

Om de kwaliteit van ons werk te garanderen,
investeert Vandersnoek voortdurend in:

 • klanttevredenheid
 • vakkennis
 • procesbeheersing
 • innovatie materialen
 • duurzame werkwijzen
 • een resultaatgerichte houding

 

Diensten Kennismaken

Een compleet overzicht van uw en onze mogelijkheden

Vraag de brochure aan en lees op uw gemak meer over Vandersnoek, wat we doen, hoe we het doen en meer..