Bij de exploitatie van uw vastgoed zijn de onderhoudskosten een belangrijke factor

Meerjaren onderhoudsplan

Meerjarenonderhoudsplan

Door een onderhoudsplanning op te stellen, kunt u financiële tegenvallers voorkomen of uitsmeren over meerdere jaren. Vandersnoek werkt graag met u samen om u te helpen bij het opstellen van een meerjaren onderhoudsplan. Zo’n plan wordt ook wel een MJOP of een MOP genoemd.

Welke onderdelen vallen binnen een MJOP?

Een MJOP bevat 3 verplichte onderdelen. Het meerjarenonderhoudsplan geeft aan om welk bouwdeel het gaat. Wanneer dit bouwdeel moet worden vervangen en het kostenplaatje van het vervangen van dit bouwdeel. Kort gezegd gaat het om de volgende punten:

  • Bouwgedeelte: Dak, gevelonderhoud enz.
  • Cyclus: het MJOP moet laten zien hoe lang een bepaald bouwdeel mee gaat en wanneer er dus herstel of vervanging plaats moet vinden.
  • Kosten: tot slot moet er in het MJOP staan wat de kosten voor herstel of vervanging zijn van de bouwdelen.

 

Wanneer we u in uw vastgoedonderhoud gaan ondersteunen streven we naar continuïteit in de relatie en nemen we desgewenst de risico’s voor het onderhoud van u over, waarbij we op basis van uw wensen een onderhoudsplan maken en onze prestaties op papier vastleggen.

We noemen dit, Resultaat Gericht Samenwerken (RGS). Uiteraard maakt het uitvoeren van periodieke controles deel uit van de overeenkomst. Op basis van inspecties stellen we een onderhoudsscenario op en voeren dit ook voor u uit.

Meerjarenonderhoudsplan

Door het opstellen van een meerjarig onderhoudsplan kunnen we de onderhoudskosten op zowel de korte als de lange termijn beter beheersen. Met een goed meerjaren onderhoudsplan kunt u het onderhoudsbeleid op de te verwachten onderhoudskosten afstemmen.

Uw voordelen?

  1. u komt nooit meer voor onverwacht hoge onderhoudskosten te staan
  2. u bespaart uiteindelijk veel geld op onderhoud, doordat het veel beter te managen is.

Zo weten we precies wanneer bijvoorbeeld een dak moet worden vervangen en kunnen we daarvoor van tevoren geld vrijmaken en weten we ook of er geïnvesteerd moet worden in bijvoorbeeld betonherstel.

Meerjarenonderhoudsplan VVE

Ook voor veel Vereniging van Eigenaren (VvE) is het belangrijk om een (duurzaam) meerjaren onderhoudsplan op te stellen, door vooraf goed te de verwachte kosten te inventariseren komt uw VvE maar natuurlijk ook de leden en belanghebbende niet voor verrassingen te staan.

Door preventief onderzoek en Resultaat gericht samenwerken voorkomen we tevens dat er uitschieters zijn in kosten en uitgaven van de VvE. Geen onnodig onderhoud maar een eerlijke en duurzame meerjarenonderhoudsplanning

De basis van goed onderhoud is de onderhoudsstrategie

Overigens hoeft de reden voor het opstellen van een meerjaren onderhoudsplan niet alleen gelegen te zijn in het beheersen van de kosten. Zo kunnen ook overwegingen als het gelijktijdig plannen van bepaalde reparaties om overlast bij bewoners te voorkomen een rol spelen.

Daarnaast kunnen doelstellingen als het nemen van maatregelen om het milieu te ontzien (duurzaamheid) meespelen. Graag denken we als uw partner voor resultaatgericht vastgoedonderhoud mee over uw complete onderhoudsstrategie.

Neemt u contact met ons op als u meer wilt weten.

 

Afspraak maken Stel een vraag

vandersnoek vastgoed onderhoud

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wilt u meer informatie over wat Vandersnoek voor u kan betekenen? Wij staan u graag te woord.Schilderwerk

Vandersnoek is uw vastgoedspecialist voor resultaatgericht vastgoedonderhoud. Wij verzorgen het onderhoud en de renovatie in en aan woningen en ander vastgoed.

Over schilderwerk

RGS-Resultaatgericht
samenwerken

Gecombineerd geplande werkzaamheden.
Combineer bijvoorbeeld beton- en metselwerk met dakwerk en voorkom dubbel werk en kosten. Vandersnoek is uw vastgoedspecialist voor resultaatgericht

Over RGS

Bouwkundig
onderhoud

Vandersnoek is uw vastgoedspecialist voor resultaatgericht vastgoedonderhoud. Wij verzorgen het onderhoud en de renovatie in en aan woningen en ander vastgoed.

Over bouwkundig onderhoud


Overzicht alle diensten

Bekijk brochure