Jubilarissen zwaaien af bij Vandersnoek!

vdsnooek-algemeen

Jubilarissen zwaaien af bij Vandersnoek!

Jubilarissen zwaaien af bij Vandersnoek!

Jubilarissen01
De laatste officiële werkdag vóór de kerstsluiting. Vandersnoek houdt dan de gebruikelijke kerstborrel voor alle medewerkers. Dit jaar verliep dat iets anders want er werd op 18 december afscheid genomen van 3 zeer gewaardeerde medewerkers.

vanaf 18.00 uur stonden alle bowlingbanen bij Bowling en partycentrum Alphen aan den Rijn stampvol met medewerkers van Vandersnoek , hun partners en de gezinnen van onze jubilarissen. Jan Burggraaff was ruim 50 jaar werkzaam bij Vandersnoek, Siem Kesting ruim 47 jaar en Aad de Groot ruim 30 jaar. Zolang bij één werkgever werken, daar moet je partner ook achterstaan. Dat moet algemeen directeur Leo Schuitemaker gedacht hebben want hij riep als eerste de partners van onze jubilarissen naar voren en bedankte juist ook hen voor de jaren dat hun mannen bij ons hebben gewerkt. Hubert Nijgh haalde met de jubilarissen wat leuke anekdotes op en deed een kleine quiz met de mannen. Samen hebben zij 127 jaar gewerkt bij Vandersnoek, daar is natuurlijk genoeg over te vertellen. In de tijd dat Jan en Siem bij Vandersnoek kwamen werken bestond het bedrijf uit minder dan 10 medewerkers. Met de handkar lopend naar de klus was een heel gewone zaak. Een fiets met een glasresteel, de eerst bedrijfswagen die in gebruik werd genomen, de verhuizing van de van Mandersloostraat naar de Bedrijfsweg, ze hebben het allemaal meegemaakt. Aad de Groot begon in 1985 bij Vandersnoek. Al snel ging Aad aan de slag als projectleider, toen nog met uitsluitend een vaste telefoon op kantoor en een fax. Projectinformatie schreef hij handmatig voor de voorlieden uit en van mobiel bellen of berichtjes sturen was nog geen sprake. Ook het informeren van bewoners ging toen anders. Moeders waren veelal thuis dus enkele dagen vooraf een briefje of belletje voldeed prima. Nadat de jubilarissen in het zonnetje zijn gezet en bedankt zijn voor de vele jaren trouwe dienst werd er lekker gegeten.

Bubbels

Societyjournaliste Danielle Verweij kwam ook een kijkje nemen op de feestavond en sprak met de jubilarissen en de directie van Vandersnoek. Daags vóór kerst verscheen een weergave van haar bezoek in haar rubriek “Bubbels” in het AD:

ADBubbels

Eerder dit jaar vond er een interview plaats door Eisma’s Schildersblad. Hieronder treft u een eerder op deze site geplaatst bericht en de link naar het artikel.

 

Een bijzonder jubileum!

PortretJanB_VandersnoekVGODit jaar is Jan Burggraaff 50 jaar in dienst bij Vandersnoek. Een halve eeuw geleden kwam Jan in dienst, toen nog (1965) in de van Mandersloostraat in het centrum van Alphen aan den Rijn waar Vandersnoek op nummers 8 en 32 resp. een winkel een een werkplaats had. Broer Feenstra van Eisma’s schildersblad schreef er een artikel over.

Klik op onderstaande link om het artikel te lezen.

JanBurggraaff36-37_50jaarindienst_151738

Uit: Eisma’s Schildersblad, januari 2015. http://www.schildersvak.nl/eismas-schildersblad.html

Vandersnoek op Linkedin